Podarite srečo s cvetjem za vsak dan

Cvetje Mateja

Poročni šopek in cvetje za poroko

Potrebujete ideje za poročni šopek? Niste sami: šopek je že od časov starega Rima, ko so neveste nosile šopke cvetja za srečo, poročna stalnica zaradi dolgoletne povezanosti rož s plodnostjo in življenjem. Medtem ko so takšna družbena vraževerja zbledela, je zaradi lepote, ki jo prinašajo sprehodi do oltarja, ta tradicija preživela tisočletja. Vsaka nevesta si želi lep in unikaten poročni šopek, ki je rdeča nit vsake poroke, skladati se mora z obleko, ki jo nosi nevesta in z ostalim cvetnim aranžmajem ter dekoracijo. Pripravimo tudi dekoracijo vozil, šopke za družice in ostalo poročno cvetje, ter majhna darila, ki pričarajo nepozabne trenutke in nasmehe.


Pogosto so rože v šopku vgrajene z romantično simboliko, recimo rožo snežne kapljice ali lilijami, ki predstavljajo srečo. Izbira je povsem svobodna in bolj kreativne narave. Lahko izberete tudi hijacinte, predstavnice sreče ali bršljan, ki simbolizira prijateljstvo. Za popestritev lahko vključite tudi vejico mirte, ki simbolizira zakonsko zvezo.


Ena najbolj vznemirljivih odločitev, ki jih morate sprejeti pred poročnim dnem, je vrsta poročnega šopka, ki ga želite nositi. Če ste izbrali svojo splošno temo in barvno shemo, bo to morda zožilo vaše izbire, vendar vas je še vedno enostavno preplaviti z različnimi idejami za poročni šopek.


Od preprostih poročnih šopkov do spomladanskih poročnih šopkov, na voljo je poročno cvetje za vsakogar. Morda boste želeli razmisliti tudi o posušenih poročnih šopkih ali umetnem cvetju, če želite dolgotrajnejšo rešitev.

Nazaj na vstopno stran

Cvetje Mateja

Pišite nam

Želite ponudbo, imate vprašanje ali pa želite z nami deliti kakšno zgodbo? Kontaktirajte nas preko obrazca in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Hvala za zaupanje!

Cvetje Mateja

Cvetličarna s tradicijo

V cvetličarni Mateja že 30 let skrbimo za nasmehe ob posebnih trenutkih, porokah in praznovanjih. Nudimo vam poročne šopke, šopke za družice, krasitev vozil, namizne aranžmaje, darila za rojstni dan, lončnice, okrasno keramiko in tudi žalne ikebane, vence in aranžmaje sveč.

Naročeno cvetje vam na škofjeloškem območju dostavimo brezplačno.

Mateja Juhant
Mateja Juhant
Mateja Juhant
Spletko